Solkonto

Nyhet!

Lagre overskuddsstrømmen uten batteri og velg selv når du vil ta den ut!

Ønsker du selv å bestemme når på året du vil ta ut overskuddsstrømmen? 

Med vår Solkonto går overskuddsstrømmen automatisk inn på din solkonto. Dette er den strømmen som du ikke greier å bruke opp selv fra ditt solcelleanlegg. 

Med Midt Energi App eller MinSide styrer du selv hvor mange kWh og når du ønsker å ta ut fra din Solkonto som fratrekk på strømregningen. Det betyr at du kan spare opp strøm om sommeren og ta ut om vinteren. Du kan spare opp strøm i inntil 18 måneder. Det er opp til deg om du ønsker å gå inn og gjøre uttak hver måned, eller spare opp til en høy strømregning senere.

 

Slik gjør du uttak i Appen eller MinSide

Gå inn i Appen eller MinSide når du vil gjøre uttak fra din Solkonto.  

Uttak avregnes sammen med forbruk i perioden, uttaket vil dermed alltid komme på faktura for neste måned og ikke samme måned som uttaket bestilles.  

Pris for uttak = Din Strømpris i kWh minus mva. den måneden du bestiller uttaket. Uttaket fra solkonto legges som en rabattlinje på regningen, og påvirker ikke forbruket i perioden du velger uttak. Du betaler strøm og nettleie som normalt for forbruket i perioden. 

Eksempel

Hvis uttaket en måned er større enn forbruk av strøm samme måned, vil resten av uttaket ditt komme på neste faktura. Dette kan skje hvis du har brukt mindre strøm enn uttaket du bestilte. Har du lavt forbruk og høy saldo vil uttaket spres over flere fakturaer. 

Du betaler ingen nettleie for kWh du tar ut fra Solkonto. Solkonto er et virtuelt batteri, så det er ikke noe strøm som fysisk flytter på seg når det gjøres uttak. 

 

Trykk på knappen under for å bestille Plusskunde Solkonto