fbpx
Solkonto

Lagre overskuddsstrømmen uten batteri og velg selv når du vil ta den ut!

Dette er en avtale som ikke lenger tilbys (22.03.2024)

Ønsker du selv å bestemme når på året du vil ta ut overskuddsstrømmen? 

Med vår Solkonto går overskuddsstrømmen automatisk inn på din solkonto. Dette er den strømmen som du ikke greier å bruke opp selv fra ditt solcelleanlegg. 

Du styrer selv på MinSide når og hvor mange kWh du ønsker å ta ut fra din Solkonto. Dette kommer da som fratrekk på din strømregningen. Det betyr at du kan spare opp strøm om sommeren og ta ut om vinteren. Du kan spare opp strøm i inntil 18 måneder. Det er opp til deg om du ønsker å gå inn og gjøre uttak hver måned, eller spare opp til en høy strømregning senere.

 

Slik fungerer solkonto i praksis

Solkonto er en flytting av oppgjør fra den måneden produksjonen skjedde til en valgfri måned. Uttak av solkonto påvirker ikke avregning av kraftavtale eller nettleie, men reduserer summen du samlet sett skal betale på faktura.

Innskudd kommer månedlig inn på din kWh-konto. Dette skjer den 1. hver måned for foregående måned.

Ønsker du å gjøre uttak, gjør du dette på MinSide (volumkonto). Du kan kun gjøre uttak for den måneden du er i. Gjør du et uttaket for eksempel en dag i januar, blir uttaket kreditert for januar, når januar-forbruket faktureres i februar.

Uttaket fra solkonto kommer som en rabattlinje på regningen, og påvirker ikke måleverdier. Prisen per kWh på uttaket blir den samme som du kjøper kraft for samme måned, men er eks. mva. Se eksempel på faktura med uttak fra solkonto.

 

Begrensninger

Solkonto er kun for privatpersoner.

Du kan ikke ta ut flere kWh en måned enn det du forbruker samme måned. Har du for eksempel gjort ett uttak på 2000 kWh en måned, men du forbruker bare 1500 kWh, blir 500 kWh av uttaket automatisk overføre til neste måneds oppgjør.

Du kan spare opp inntil 18 mnd på din solkonto før du må gjøre uttak.

Privatpersoner er ikke mva-pliktig på salg av varer og tjenester. Dette gjelder alle plusskundeavtaler til privatpersoner.