Sjekk taket ditt

Vi er totalleverandør av solcelleanlegg

Produser din egen strøm

Med solcellepakker fra Midt Energi kan du produsere din egen strøm både på hytta og hjemme hos deg selv. Vi gjør det enkelt for deg å komme i gang.

Solcellepanel hjemme

Vi leverer og monterer solcellepanel til ditt hjem. Er du tilkoblet strømnettet tilbyr vi også å kjøpe tilbake overskuddstrømmen din for 1,10 kr pr KWh.

Solcellepanel på hytta

Ønsker du å produsere din egen strøm på hytta? Da er vi i Midt Energi en naturlig samarbeidspartner. Vi har pakker for de fleste behov, og kan hjelpe deg med det aller meste.

Hvorfor solenergi?

Visste du at mengden solenergi som treffer jordkloden i løpet av ett minutt er nok til å dekke hele verdens energibehov i ett år? Dette er det viktig at vi utnytter oss av i tiden fremover.

Tjen penger på strømproduksjon

Har du solcelleanlegg og er tilkoblet strømnettet kjøper vi overskuddstrømmen din for 1,10 kr pr KWH

ENOVA-støtte

Enova gir 7.500 kroner i støtte ved installasjon av solanlegg, og 2.000 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW. Dette betyr at du totalt kan få inntil 47.500 kroner.

Grønt lån til solcellepanel

Med Grønt lån betaler du ikke noe forskudd ved installasjon og får i tillegg lav rente. Du kan låne opptil kr 250 000. Les mer.

Vi har de gode løsningene!

Vi tilpasser og skreddersyr pakkene våre til hver enkelt kunde. Ved en eventuell bestilling av solcelleanlegg gjennomfører vi alltid en grundig befaring først slik at vi får kartlagt dine behov. Slik sørger vi for at du får den beste solcellepakken for deg. På den måten blir både du, vi og lommeboka fornøyd!

Våre løsninger er fremoverlente!

Som egen kraftprodusent med solceller fra Midt Energi har du hele tiden full kontroll. Ved hjelp av en app til din smarttelefon kan du hele tiden følge med på produksjonen. Dette kan være nyttig for å kartlegge hvor vidt solcelleanlegget fungerer slik det skal, og om det produserer som forventet.

Solceller er absolutt ikke vanskelig!

Vi leverer solenergianlegg i alle størelser til både tak og fasade.

Lurer du på hvilke pakker som passer deg, eller hva du burde velge? Da kan du lese mer om de forskjellige pakkene våre ved å trykke på knappen under, eller ta kontakt med oss på telefon 72 43 80 00.

g
Behovsavklaring
Gjennom samtale med deg kartlegger vi hvilke behov du har.
i
Tilbud
På bakgrunn av behov, utarbeider vi et tilbud på en pakke til deg.
Installasjon
Vi bistår i installasjon av ditt anlegg både hjemme og på hytta
Kraftproduskjon
Gratulerer! Du er nå produsent av din egen, miljøvennlige strøm

Solenergipakker til bolig

Her er priseksempler på solenergipakker for installasjon på bolig.

Vi skreddersyr løsninger for deg, slik at størrelsen på anlegget dekker dine behov.

Dette er estimerte priser på solcelleanlegg inkludert montering. Du vil motta et konkret tilbud basert på informasjonen du har gitt oss.
Reisekostnader og stillasleie tilkommer.

Solenergipakker til hytte

Under finner du priseksempler på solenergipakker for installasjon på hytter uten tilkobling til strømnettet (off-grid).


Leveres med nødvendige sikringer og kabler, samt monteringsutstyr for solcellepaneler.

Alle pakkene inneholder Lithium-batteri med heater, og 365W solcellepanel.
Inkluderer ikke montering.

Spørsmål om solanlegg

Vi vet at det kan være mange spørsmål rundt solcelleanlegg. Derfor har vi samlet de oftest stilte spørsmålene her, slik at du enkelt og greit kan finne svar på de spørsmålene du har. Om du ikke finner det du leter etter her er det bare å ta kontakt med oss på telefon eller e-post.

Hva er en plusskunde?
Det er en kunde som har utstyr i sin bolig for å produsere egen strøm. Eksempelvis fra solceller eller vindmølle, og er tilkoblet strømnettet i stedet for å lagre overskuddsstrøm på batteri. Kunden har rett til å levere energi tilbake til nettet, men produksjonsenheten kan ikke overstige 100 kW. Normalt vil ikke en plusskunde produsere mer enn han forbruker på et år, men det kan være perioder med overskuddsstrøm. Les mer på www.nve.no.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til bolig?
Strømmen du produserer og bruker selv har en verdi på ca 80 øre per kWh. Salg av overskuddsstrøm har en salgspris på ca 30 øre per kWh. Det er derfor mest å tjene på å bruke den egenproduserte strømmen selv. For å velge riktig størrelse på anlegget anbefaler vi å se dette opp mot strømbehovet.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til fritidsbolig?
For anlegg uten tilkobling til el-nettet er det strømbehovet en først må se på og hvor stor lagringskapasitet en trenger for å dekke dette behovet. I stedet for mange batterier kan en også bruke et aggregat som back-up hvis det til tider er større forbruk enn produksjon.
Hva er en inverter?
Vindmøller og solcellepaneler produserer likestrøm. Siden det norske el-nettet har vekselstrøm behøves en inverter/vekselretter som gjør om likestrøm til vekselstrøm. Inverteren monteres mellom vindmølle/solcellepanel og byggets sikringsskap.
Hvor mye strøm gir solceller i Norge?
I Norge er mulighetene for produksjon av solstrøm gode, men solstrålingen varierer også hvor i landet du bor. Hvor godt egnet huset ditt er avhenger av en rekke faktorer som f.eks. hvordan taket ditt ser ut, hvilken himmelretning takflaten vender mot og om det finnes gjenstander som flaggstenger, trær eller lignende som skygger for solen. Anleggets plassering, solforhold, og været vil også variere og gi ulik produksjon fra år til år.
Hva er reglene for nett-tilknytning av solcellepaneler og vindmøller?
Ta kontakt med nettselskapet der du bor og meld i fra om at du tenker å installere solcellepaneler og/eller vindmøller på din bygning. Om du vil selge overskuddsstrømmen må du ha en AMS-måler som kan måle dette fra nettselskapet i tillegg til en avtale om salg av overskuddsstrømmen.
Må jeg å søke kommunen for å installere solcellepaneler og vindmøller?
Ta alltid kontakt med byggesaksbehandler i din kommune for å få informasjon om lokale bestemmelser.
Hva kan du gjøre selv av monteringsarbeidet?
I veiledningen til FEK § 6 – Kvalifikasjonskrav for den som bygger og vedlikeholder elektriske anlegg på side 30, vises til at ufaglærte kan utføre mindre arbeid. Også lavvoltsanlegg (under 50 V) kan utføres og monteres av ufaglærte dersom alle de følgende vilkårene er oppfylt:
  • Effekten ikke overstiger 200 VA
  • Monterings- og bruksanvisningen følges nøye
  • Hele anlegget er lett tilgjengelig for visuell inspeksjon og kontroll
  • Tilkobling til 230 V-nettet utføres av registrert virksomhet, dersom tilkoblingen ikke er forutsatt gjort over transformator med sertifisert plugg/stikkontakt
Finnes det støtte å få for å installere solceller og vindmøller?

Ja, Enova gir støtte for å installere solcelleanlegg for å produsere til eget el-forbruk i bolig og strømtilknyttede fritidsboliger. Som eier av gnr/bnr søker du selv støtte hos Enova, legger ved betalt faktura, og så får du tilskuddet utbetalt fra Enova.