Off-grid

Solceller til hytte

Vi selger enkeltkomponenter samt ferdige pakkeløsninger til fast pris.

Produkter

Vi har alt du trenger til solcelleanlegg på hytta!

Solcellepaneler, batterier, solventilator, inverter, fester, kabler, m.m.

Solcellepanel

i leverer JA Solar 365W mono solcellepaneler med sort ramme.

Størrelse: 1776 x 1052 x 35 mm

Batteri

Vi leverer Lithium batterier  av høy kvalitet for effektiv lagring av energi – 8 års garanti.

Skanbatt Lithium Heat Pro «Ultra» 12V 200AH

Kr 18 990

Aggregrat

Vi leverer flere typer Honda strømaggregat av høy kvalitet. Aggregatene er sterke, praktiske og enkle å transportere. De har moderne, kapslet design, lav vekt og meget lavt lydnivå.

Fra kr 13 490

Vi hjelper deg med å velge riktig utstyr til din hytte!

Solcellepakker

Under finner du våre solcellepakker til hytter uten tilkobling til strømnettet.

Leveres med nødvendige sikringer og kabler, samt monteringsutstyr for solcellepaneler.
Alle pakkene inneholder Lithium-batteri med heater, og 365W solcellepanel.
Inkluderer ikke montering.

Noe du lurer på?

Vi vet at det kan være mye spørsmål rundt solcellepanel til hytte og solenergi. Derfor har vi samlet de oftest stilte spørsmålene her, slik at du enkelt og greit kan finne svar på de spørsmålene du har. Om du ikke finner det du leter etter her er det bare å ta kontakt med oss på telefon eller e-post.

Midt-energi-logo
Hva er en plusskunde?
Det er en kunde som har utstyr i sin bolig for å produsere egen strøm. Eksempelvis fra solceller eller vindmølle, og er tilkoblet strømnettet i stedet for å lagre overskuddsstrøm på batteri. Kunden har rett til å levere energi tilbake til nettet, men produksjonsenheten kan ikke overstige 100 kW. Normalt vil ikke en plusskunde produsere mer enn han forbruker på et år, men det kan være perioder med overskuddsstrøm. Les mer på www.nve.no.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til bolig?
Strømmen du produserer og bruker selv har en verdi på ca 80 øre per kWh. Salg av overskuddsstrøm har en salgspris på ca 30 øre per kWh. Det er derfor mest å tjene på å bruke den egenproduserte strømmen selv. For å velge riktig størrelse på anlegget anbefaler vi å se dette opp mot strømbehovet.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til fritidsbolig?
For anlegg uten tilkobling til el-nettet er det strømbehovet en først må se på og hvor stor lagringskapasitet en trenger for å dekke dette behovet. I stedet for mange batterier kan en også bruke et aggregat som back-up hvis det til tider er større forbruk enn produksjon.
Hva er en inverter?
Vindmøller og solcellepaneler produserer likestrøm. Siden det norske el-nettet har vekselstrøm behøves en inverter/vekselretter som gjør om likestrøm til vekselstrøm. Inverteren monteres mellom vindmølle/solcellepanel og byggets sikringsskap.
Hvor mye strøm gir solceller i Norge?
I Norge er mulighetene for produksjon av solstrøm gode, men solstrålingen varierer også hvor i landet du bor. Hvor godt egnet huset ditt er avhenger av en rekke faktorer som f.eks. hvordan taket ditt ser ut, hvilken himmelretning takflaten vender mot og om det finnes gjenstander som flaggstenger, trær eller lignende som skygger for solen. Anleggets plassering, solforhold, og været vil også variere og gi ulik produksjon fra år til år.
Hva er reglene for nett-tilknytning av solcellepaneler og vindmøller?
Ta kontakt med nettselskapet der du bor og meld i fra om at du tenker å installere solcellepaneler og/eller vindmøller på din bygning. Om du vil selge overskuddsstrømmen må du ha en AMS-måler som kan måle dette fra nettselskapet i tillegg til en avtale om salg av overskuddsstrømmen.
Må jeg å søke kommunen for å installere solcellepaneler og vindmøller?
Ta alltid kontakt med byggesaksbehandler i din kommune for å få informasjon om lokale bestemmelser.
Hva kan du gjøre selv av monteringsarbeidet?
I veiledningen til FEK § 6 – Kvalifikasjonskrav for den som bygger og vedlikeholder elektriske anlegg på side 30, vises til at ufaglærte kan utføre mindre arbeid. Også lavvoltsanlegg (under 50 V) kan utføres og monteres av ufaglærte dersom alle de følgende vilkårene er oppfylt:
  • Effekten ikke overstiger 200 VA
  • Monterings- og bruksanvisningen følges nøye
  • Hele anlegget er lett tilgjengelig for visuell inspeksjon og kontroll
  • Tilkobling til 230 V-nettet utføres av registrert virksomhet, dersom tilkoblingen ikke er forutsatt gjort over transformator med sertifisert plugg/stikkontakt
Finnes det støtte å få for å installere solceller og vindmøller?
Ja, Enova gir nå støtte for å installere solceller og vind for å produsere til eget el-forbruk i bolig (ikke fritidsbolig). Du søker selv på eget skjema på www.enova.no, legger ved betalt faktura, og så får du Enova tilskuddet refundert.