solceller til bolig

Vil du produsere din egen strøm hjemme med solcelleanlegg?

Finn ut hva det koster!

Prøv vår solcellekalkulator under for å se estimert pris og send inn skjemaet dersom du ønsker et personlig tilbud.


Trykk her for å lese mer om de ulike panelene
0.00

Antall solcellepanel

0.00

Effekt kW

0.00

Estimert årsproduksjon kWh

0.00,-

Kjøpspris

0.00,-

Enova-støtte

0.00,-

Netto pris ferdig montert

Dette er en estimert pris på solcelleanlegget inkludert montering.
Du vil motta et konkret tilbud basert på informasjonen du har gitt oss.
Reisekostnader og stillasleie tilkommer.

Grønt lån

0.00%

Rente

0.00,-

Månedlig Terminbeløp

Motta et personlig tilbud

Solcellesystem for alle typer boliger

Produktene vi leverer kan tilpasses alle typer boliger, enten det måtte være enebolig, leilighet eller rekkehus. Solcelle er fremtidens energi – og fremtiden, den er i dag.

Viste du at

Mengden solenergi som treffer jordkloden i løpet av ett minutt er nok til å dekke hele verdens energibehov i ett år.

ENOVA-støtte

Enova gir 7.500 kroner i støtte ved installasjon av solanlegg, og 1.250 kroner per kW installert effekt, opptil 15 kW. Dette betyr at totalt kan du få inntill 26.250 kroner i støtte.

}

Viste du at

I fremtiden må det produseres og brukes mye mer fornybar energi enn i dag. Energi fra solkraft blir en viktig del av dette.

Bli Plusskunde – Tjen Penger!

Plusskunde er den nye ordningen hvor du kan produsere din egen strøm og selge overskuddsstrømmen via strømnettet. Vi tilbyr vi deg å kjøpe strømmen du ikke får brukt for 110 øre pr KWh. Dette er mer enn dobbelt så mye som du får fra netteier.

En typisk plusskunde er deg som bor i bolig med solcellepanel på taket.  Vi  snakker med kommunen, har godkjente installatører og avklarer med netteier uten at det koster mer for deg.

Vi legger til rette for en grønnere hverdag

Vi legger til rette for at våre kunder skal kunne produsere og benytte seg av sin egen fornybare strøm. Derfor har vi utviklet en tjeneste som gjør det både enklere å tryggere å komme i gang med solceller. Vi hjelper deg fra A-Å, og finner de riktige løsningene for å dekke dine behov. Du er velkommen til å ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan du kan bidra til en grønnere hverdag.

Hva koster det å komme i gang?

Vi er tilpassningsdyktige, og kan skreddersy en solcelleløsning til deg og dine behov. Her kan du se eksempler på solcellepakker til bolig.

Dette er estimerte priser på solcelleanlegg inkludert montering.
Du vil motta et konkret tilbud basert på informasjonen du har gitt oss. Reisekostnader og stillasleie tilkommer.

Noe du lurer på?

Vi vet at det kan være mye spørsmål rundt solcellepanel og solenergi. Derfor har vi samlet de oftest stilte spørsmålene her, slik at du enkelt og greit kan finne svar på de spørsmålene du har. Om du ikke finner det du leter etter her er det bare å ta kontakt med oss på telefon eller e-post.

Hva er en plusskunde?
Det er en kunde som har utstyr i sin bolig for å produsere egen strøm. Eksempelvis fra solceller eller vindmølle, og er tilkoblet strømnettet i stedet for å lagre overskuddsstrøm på batteri. Kunden har rett til å levere energi tilbake til nettet, men produksjonsenheten kan ikke overstige 100 kW. Normalt vil ikke en plusskunde produsere mer enn han forbruker på et år, men det kan være perioder med overskuddsstrøm. Les mer på www.nve.no.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til bolig?
Strømmen du produserer og bruker selv har en verdi på ca 80 øre per kWh. Salg av overskuddsstrøm har en salgspris på ca 30 øre per kWh. Det er derfor mest å tjene på å bruke den egenproduserte strømmen selv. For å velge riktig størrelse på anlegget anbefaler vi å se dette opp mot strømbehovet.
Hvor stort anlegg bør jeg velge til fritidsbolig?
For anlegg uten tilkobling til el-nettet er det strømbehovet en først må se på og hvor stor lagringskapasitet en trenger for å dekke dette behovet. I stedet for mange batterier kan en også bruke et aggregat som back-up hvis det til tider er større forbruk enn produksjon.
Hva er en inverter?
Vindmøller og solcellepaneler produserer likestrøm. Siden det norske el-nettet har vekselstrøm behøves en inverter/vekselretter som gjør om likestrøm til vekselstrøm. Inverteren monteres mellom vindmølle/solcellepanel og byggets sikringsskap.
Hvor mye strøm gir solceller i Norge?
I Norge er mulighetene for produksjon av solstrøm gode, men solstrålingen varierer også hvor i landet du bor. Hvor godt egnet huset ditt er avhenger av en rekke faktorer som f.eks. hvordan taket ditt ser ut, hvilken himmelretning takflaten vender mot og om det finnes gjenstander som flaggstenger, trær eller lignende som skygger for solen. Anleggets plassering, solforhold, og været vil også variere og gi ulik produksjon fra år til år.
Hva er reglene for nett-tilknytning av solcellepaneler og vindmøller?
Ta kontakt med nettselskapet der du bor og meld i fra om at du tenker å installere solcellepaneler og/eller vindmøller på din bygning. Om du vil selge overskuddsstrømmen må du ha en AMS-måler som kan måle dette fra nettselskapet i tillegg til en avtale om salg av overskuddsstrømmen.
Må jeg å søke kommunen for å installere solcellepaneler og vindmøller?
Ta alltid kontakt med byggesaksbehandler i din kommune for å få informasjon om lokale bestemmelser.
Hva kan du gjøre selv av monteringsarbeidet?
I veiledningen til FEK § 6 – Kvalifikasjonskrav for den som bygger og vedlikeholder elektriske anlegg på side 30, vises til at ufaglærte kan utføre mindre arbeid. Også lavvoltsanlegg (under 50 V) kan utføres og monteres av ufaglærte dersom alle de følgende vilkårene er oppfylt:
  • Effekten ikke overstiger 200 VA
  • Monterings- og bruksanvisningen følges nøye
  • Hele anlegget er lett tilgjengelig for visuell inspeksjon og kontroll
  • Tilkobling til 230 V-nettet utføres av registrert virksomhet, dersom tilkoblingen ikke er forutsatt gjort over transformator med sertifisert plugg/stikkontakt
Finnes det støtte å få for å installere solceller og vindmøller?
Ja, Enova gir nå støtte for å installere solceller og vind for å produsere til eget el-forbruk i bolig (ikke fritidsbolig). Du søker selv på eget skjema på Enova, legger ved betalt faktura, og så får du Enova tilskuddet refundert.