Dette bør du gjøre når strømprisen øker

Mange blir naturligvis bekymret av store medieoppslag om høye strømpriser og tar kontakt med oss for råd. Det er nemlig mye du selv kan gjøre for å unngå at strømregningen blir høyere enn nødvendig.

Er du forberedt på høyere strømregning?

Vi har nå lagt 2020 med historisk lave strømpriser bak oss og kuldeperioden som nå har vart i flere uker vil merkes på strømregningen. Samtidig som gradestokken har krøpet nedover, har strømprisen steget.

Selv om strømprisen nå er høy, er den samtidig lavere enn på samme tid i 2019. For en familie i enebolig vil de økte strømutgiftene utgjøre ca. 1000 kr i måneden. Halvparten skyldes økt strømforbruk og den andre halvparten skyldes økt strømpris.

Det er mest å spare på kWh du ikke bruker!

Følg med på eget strømforbruk fra dag til dag via vår app eller MinSide for ha full kontroll over hvor mye strøm du bruker til enhver tid. Engasjer gjerne hele familien. 1 kWh spart er ca. 1 krone spart!

Tips for å spare strøm

  1. Lukk dører mellom kalde og varme rom. Rom med vannrør må ha litt varme så vannet ikke fryser.
  2. Mål romtemperaturen. En grad ned reduserer i snitt strømforbruket med 5%.
  3. Bytt til sparedusj. Ta en kort dusj i stedet for bad.
  4. Slå av lyset når du forlater et rom.
  5. Sjekk hele huset for strømtyver som jacuzzi, julebelysning mm.

Har du har problemer med å betale strømregningen?

For de fleste vil strømregningen være høyere på vinterstid. Hvis strømutgiftene plutselig utgjør en større andel av din månedsøkonomi enn du hadde budsjettert med og du ikke får betalt månedens faktura, kan du kontakte oss for å inngå avtale om delbetaling før forfall og renter/gebyrer påløper.

Har du forskuddsfaktura (akonto) på strøm fra annen leverandør i dag bør du være ekstra oppmerksom. Forbrukerrådet fraråder dette siden det er en ekstra byrde for deg uten andre fordeler. Vi anbefaler derfor å bytte leverandør eller forlange etterskuddsvis faktura basert på virkelig forbruk.